Kääretorttu ja bostonkakku

Ruokintavirikkeen tarkoituksena on lisätä syömiseen käytettyä aikaa ja käyttäytymisen monimuotoisuutta. Tässä postauksessa kääretorttu ja bostonkakku haastavat nappuloiden syömisen suoraan ruokakupista.

Syömiseen käytetty aika

Yksi mitallinen nappulaa ja sen syömiseen käytetty aika: suoraan kupista noin 1 minuutti, kääretortusta 2 minuuttia 13 sekuntia ja bostonkakusta huimat 4 minuuttia 48 sekuntia.

Mitä koira tekee

Ruokakupista syödessään koira seisoo pää etujalkojen välissä kuono kupissa. Kääretortun ja bostonkakun kanssa koira käyttää nenää ja välillä tassuja pyyhkeen siirtämiseen nappuloiden edestä. Koira syö rauhallisemmin. Lopussa tulee nuuskutusääni, kun koira tarkastaa, ettei mihinkään ole jäänyt nappuloita.

Kääretortun valmistus

Yksi käsipyyhe ja sopiva määrä nappuloita tai jotain muuta sopivaa ruokaa. Levitä pyyhe pöydälle. Ripottele nappulat sen päälle. Taita reunat pitkiltä sivuilta kohti keskiosaa (etteivät nappulat tipu, kun pyyhe on rullalla). Rullaa pyyhe lyhyeltä sivulta rullalle.

Taita reunat pitkiltä sivuilta ja rullaa pyyhe lyhyeltä sivulta rullalle.

Bostonkakun valmistus

Kaksi käsipyyhettä ja sopiva määrä nappuloita. Levitä yksi pyyhe pöydälle. Ripottele puolet nappuloista sen päälle. Rullaa pyyhe pitkältä sivulta rullalle. Taivuta ympyrälle. Laita toinen pyyhe renkaaksi taivutetun rullan alle. Ripottele loput nappulat. Taita alimman pyyhkeen reunat renkaaksi taitetun rullan keskelle.

Taita alimman pyyhkeen reunat renkaaksi taivutetun rullan keskelle.

Tarjoile! Seuraa koiran käyttäytymistä, kun se puuhastelee kääretortun tai bostonkakun kanssa. Yksikään meidän kolmesta koirasta ei tehnyt pyyhkeelle tapporavistusta. Olisihan sekin ollut yksi tapa – ja varmasti erittäin nopea tapa! Koiraa kannattaa tarkkailla, ettei se revi pyyhkeestä palasia ja syö niitä.

Mukavia pyyhkeen taitteluhetkiä ja koiran käyttäytymisen seuraamista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *