Tassuvalmennus

Tassun antaminen on ihan klassikkotemppu! Se ansaitsisi aseman myös yhtenä jokakoiran perustaitona, koska sillä on niin monia sovelluksia muun muassa käsittelyihin ja hoitotoimenpiteisiin liittyen.

Tassun antaminen

 • on tietyt asiat huomioon ottaen jumppaa
 • voi toimia joissain tilanteissa jäänmurtajana
 • voi olla palauttavaa väliohjelmaa muiden käsittelyjen yhteydessä
 • siitä voi jatkojalostaa muita temppuja

Tassun antaminen tarjoaa hyvän perustan ja mahdollisuuden muun muassa seuraavien oheisharjoitteluun:

 • tassujen kuivaaminen
 • jalkojen tutkiminen
 • erilaiset kynsihoidot
 • tossujen pukeminen
 • verinäytteen ottaminen

Oman koirani valmistautuminen seuraavaa eläinlääkärikäyntiä varten on sisältänyt erilaisia käsittelyharjoituksia kuten tassutehtäviä. Siitäpä se ajatus sitten lähti, että klassikkotempun ympärille voisi rakentaa harjoitusohjelman käsittelykammoisille (ja kaikille muillekin) koirille, eli Tassuvalmennuksen!

Tassutehtävien avulla koira oppii käsiteltävänä olemista ja ihminen oppii opettamaan käsittelyjä. Tassutehtävien avulla voi harjoitella käsittelykonsepteja kuten omaehtoista käsittelyä.

Tarvitseeko tuollaisesta ohjattua koulutusta järjestää, kun kaikki voivat harjoitella noita asioita kotona?

Kyllä, kotona kannattaakin harjoitella! Harjoitusohjelman materiaaleista saa ideoita ja vinkkejä mitä harjoitella ja miten. Ne sitten toivottavasti kannustavat oikeasti myös harjoittelemaan. Jos harrastuksissakin järjestetään teematunteja ja -valmennuksia, niin miksei myös käsittelyistä!

Tuosta pitäisi olla näyttöä, että onnistuu myös eläinlääkärissä!

Näyttöä ei vielä ole, mutta ehkäpä joskus. Eläinlääkärikäynti on monitahoinen tapahtuma. Sen sijaan, että siellä on koiralle kaikki tai ainakin moni asia uutta, outoa tai pelottavaa, niin harjoittelemalla pyritään perehdyttämään koiraa muun muassa erilaisiin käsittelytilanteisiin, jotta kaikki ei olisi niin uutta, outoa ja pelottavaa.

Tassuvalmennus sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia. Ennen valmennusta koiran on hyvä osata antaa molempia etutassuja. Valmennuksessa käydään läpi erilaisia variaatioita ja sovelluksia omaehtoisen käsittelyn periaatteita noudattaen. Tassuvalmennuksessa on tärkeässä roolissa havainnointi, jota sitäkin oppii havainnoimalla.

Tassuvalmennuksia pidän kahdenlaisina koulutuksina:
 1. Etävalmennuksena (4 viikkoa)
 2. Yksilöohjauksena

Tassuvalmennus 4 viikon etävalmennuksena
Saat neljän viikon ajan joka viikko harjoitusohjelman. Sinulla on valmennuksen ajan kouluttajan tuki: voit esittää kysymyksiä ja lähettää videoita. Lisätietoja ja ilmoittautuminen anu@koiranhetki.fi

Tassuvalmennus yksilöohjauksena
Yksilöohjauksessa olemme kolmistaan: sinä, minä ja koirasi. Yksilöohjauksessa keskityn vain teihin, pyrin kartoittamaan tarpeenne ja löytämään teille sopivia harjoituksia. Käsittelyharjoitteluun voit varata ajan nettiajanvarauksen kautta. Mikäli nettiajanvarauksesta ei löydy sopivaa aikaa, niin laita viestiä!