Tikapuukävely

Tikapuukävely on nappuloiden etsimistä tikaspuiden välistä. Tärkeää on, että vauhtia ei juurikaan ole, vaan koira kävelee rauhallisesti askelmien yli. Ensin makupalat voivat olla joka välissä, sen jälkeen joka toisessa välissä ja jossain vaiheessa koira saattaa kävellä tikapuita ihan itsekseen. Meillä koirat saavat välillä aamu- tai iltaruoan tikapuilta, tällöin ”harjoitus” on myös ruokintavirike.

Käyttäytymisen monimuotoisuudessa ja syömiseen käytetyssä ajassa on eroa syökö koira ruokansa kupista vai nurmikolta tikapuukävelyn yhteydessä.

Tikapuukävely on helppo toteuttaa:

  1. Laitetaan tikapuut maahan ja ruokaa askelmien väliin.
  2. Vapautetaan koira etsimään makupaloja.
  3. Etsiessään ja syödessään makupaloja koira laskee päätään alas ja pyöristää selkäänsä, kun se samalla astuu askelmien väleihin.

Tikapuukävely kehittää koiran kehonhahmotusta ja koordinaatiota. Sopiva tikaspuiden väli on sellainen, ettei koira mahdu siihen väliin kokonaan (ei mahdu seisomaan askelmien välissä koko rungon pituudeltaan). Kaikkien välien ei tarvitse olla samanmittaisia, vaan joku väli voi olla pidempi, jolloin koira pidentää askeltaan. Makupaloja etsiessään ja syödessään koirilla saattaa kuitenkin välillä olla kaikki neljä jalkaa yhdessä tikaspuiden välissä. Tällöin koiralla on jalat ”supussa”, selkä pyöristynyt – tällöin myös vatsalihakset usein aktivoituvat. Tikaspuiden ei tarvitse olla koiran rannetta korkeammalla.

Tärkeää on koiran omaehtoinen tekeminen ja rauhallinen eteneminen mahdollisimman suorassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *